📞 Info: 0756 895 048

Imprimarea digitala DTG

Ce este imprimarea digitala?

Imprimarea digitala, cunoscuta si sub numele de imprimare DTG (direct to garmet) sau imprimare "direct pe textile" este un procedeu de imprimare a tricourilor folosind o imprimanta cu tehnologie inkjet specializata.

Aparuta relativ recent, aceasta metoda foloseste imprimante speciale industriale, care printeaza cu cerneluri speciale direct pe tesatura, fiind absorbita de fibrele materialului

Rezolutia si viteza acestor imprimante a crescut semnificativ in ultimi 5 ani, printurile realizate fiind cu adevarat impresionante.

In plus pre-tratamentele realizate cu utilaje speciale, dar si fixarea termica aplicata dupa imprimare, au crescut exponential rezistenta imprimeurilor, apropiandu-se de rezistenta imprimeurilor serigrafice.


Avantajele si dezavantajele printului digital (DTG)

  • Poate printa milioane de culori, pe diferite tipuri de tricouri. Este perfecta pentru printarea modelelor complexe, cu multe detalii sau a imaginilor/fotografiilor.
  • Printarea se face la cerere, practic se poate realiza si un singur tricou. Nu exista cantitati minime, fiind excelenta pentru printarea tricourilor personalizate
  • Termen scurt de realizare si livrare a tricourilor imprimate. Imprimarea unui tricou dureaza aprox 10 min!
  • Imprimeul este foarte fin la atingere, cerneala intrand direct in tesatura tricoului.
  • Nu este nevoie ca modelul de imprimant sa fie intr-un format special. Se pot printa imagini, poze, texte, orice!
  • Neprofitabila pentru comenzi mari (peste 30 de tricouri cu acelasi model). Serigrafia tinde sa fie mult mai potrivita pentru seriile mari, avand un cost mult mai mic per tricou.
  • Calibrarea culorilor este foarte greu de realizat. Datorita multitudini de factori care influenteaza printul final (materialul tricoului, umiditatea si temperatura mediului) vor exista intotdeauna mici diferente de culoare.
  • Marimea maxima de printare este A3, deasemenea imprimeurile pe cusaturi nu sunt recomandate
  • Printurile DTG necesita mai multa atentie la spalare

Ce pot imprima digital ?

Printul digital este perfect pentru tricourile personalizate, deoarece se poate imprima aproape orice. De la poze pana la design-uri grafice foarte complexe.

Deasemenea formatul nu este unul special, este de ajuns sa ne trimiti o poza cu o rezolutie decenta. Imprimanta noastra imprima si pe tricouri negre sau inchise la culoare, insa pentru acestea sunt necesare poze cu transparenta (format .png) sau vectori. Graficieni nostri te pot ajuta cu prelucrarea pozelor pentru printarea pe suport negru.

Cat costa ?

Pretul pentru aceasta imprimare variaza foarte mult in functie de culoarea tricoului si marimea imprimeului.

Imprimarea pe tricouri negre sau inchise la culoare este mult mai dificila si presupune imprimarea succesiva a doua straturi de cerneala, fiind mai scumpa

Marimea imprimeului este alt factor important. Spre deosebire de cerneala serigrafica, cerneala folosita de imprimantele DTG este foarte scumpa. Cu cat imprimeul este mai mare, sau are un factor de umplere mai mare, cu atat costul este mai ridicat.

Numarul de tricouri realizate nu influenteaza costul, dar oferim discount-uri pentru comenzi mai mari.

Pretul pentru un tricou standard imprimat cu un desen A4 variaza intre 65-75 RON in functie de calitatea tricoului. Pentru imprimare fata/verso se mai adauga 30 RON.

Pentru o oferta exacta va rugam sa ne contactati la personalizari@inkspired.ro

Instructiuni de intretinere

Datorita dezvoltarii tehnologiei, imprimeurile DTG au o rezistenta buna in timp daca sunt spalate corespunzator.

Spalarea ar trebui sa se faca manual, sau la rotatii cat mai mici, pentru a evita frecarea excesiva a stratului textil imprimat. Tricourile trebuie intoarse pe dos inainte de spalare.

Temperatura apei trebuie sa fie cat mai scazuta, max. 30 de grade.

Se recomanda folosirea unei cantitati cat mai mici de detergent. Folosirea inalbitorilor este strict interzisa

Se recomanda uscarea naturala ("pe sfoara"), deasemenea tricourile se usuca tot pe dos (aceasta regula e general valabila pentru orice articol de imbracaminte colorat, razele soarelui tind sa decoloreze materialul).

Daca toate aceste sfaturi sunt respectate, tricourile tale vor rezista o perioada lunga de timp. Atat pe tricouri albe, dar mai ales pe tricouri inchise la culoare, la prima spalare este normala o foarte usoara palire a culorilor imprimeului. Aceasta este insa aproape insesizabila, si in plus noi tinem cont de acest lucru si culorile sunt imprimate special mai vi.